Veličina teksta | Visoki kontrast | Reset
8
2
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG POLIVALENTNA DVORANA ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos Mobilna aplikacija

Zoran Žmirić oduševio labinsku publiku

Zoran Žmirić oduševio labinsku publiku

U ponedjeljak smo ugostili književnika Zorana Žmirića koji je labinskoj publici kroz razgovor s moderatoricom Morin Hukić predstavio svoj najnoviji roman "Hotel Wartburg".


Susret koji je protekao u trenutku okrznuo je i niz drugih tema uz mnogo zanimljivosti, smijeha, emocija. Književni opus ovog istaknutog hrvatskog književnika dobro je poznat okupljenima što su i pokazali svojim komentarima i pitanjima, kako na predstavljanju romana, tako i u neformanlnom druženju s autorom.


U prilog tomu koliko se čitatelji i Zoran Žmirić vole izdvajamo razmišljanje jedne posjetiteljice koje je tu večer uputila autoru i podijelila s okupljenima.


"Postoje emocije koje mlate unutra, tutnje u ušima, postoje emocije koje nam rasparaju ošit i razliju se kao bespomoćna tišina po cijelom tijelu pa kolaju, kolaju... Te emocije, te misli su kao atomi, iznad nas, sudaraju se i stvaraju bol...

Postoje takvi ljudi kao što je Zoran koji znaju složiti te misli u riječi, rečenice, u zareze, u pasuse... Te emocije tada ne postaju lakše, ne bole manje, ali dobiju okvir.

Ako uspijemo doći do ruba okvira i izaći malo izvan njega, dajemo šansu da se razlije plavetnilo neba.... Osjećamo se manje bespomoćno, neko beznađe kao da je pod kontrolom.

Ti si tu, Zorane, da te moje misli dovedeš u red i onda se mogu odmaknuti od ruba okvira i živjeti i zato ti hvala." (Jasna Pušec)


Ništa više nakon ovoga, nego: "Čitaj Žmirića, izađi iz okvira!"

Njegove knjige ćete pronaći u našoj Knjižnici!


Djelić atmosfere pogledajte na YouTube kanalu Knjižnice.

Galerija

Kalendar događanja

Studeni
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 16 18 19 20
21 22 23 24 26 27
28 29 30

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-232
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

Pon.-pet.: 08 – 19h
Sub.: 8 – 13h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.