8
2
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ENGLISH POLIVALENTNA DVORANA ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos Mobilna aplikacija

U Gradskoj knjižnici održan književni susret s Tatjanom Pokrajac-Papucci

U Gradskoj knjižnici održan književni susret s Tatjanom Pokrajac-Papucci

Danas, 1. travnja, povodom Međunarodnog dana dječje knjige Dječji odjel Gradske knjižnice Labin odisao je posebnom atmosferom, kako to i biva kada se djeca susretnu s veselim i nasmijanim majstorima pera koji itekako znaju kako zaviriti u dječji svijet i raspiriti im ponekad uspavanu maštu. Naravno, riječ je o susretu učenika trećih razreda Osnovne škole Matije Vlačića s jednom od najplodonosnijih istarskih spisateljica za djecu i mlade Tatjanom Pokrajac-Papucci.

Vrlo zainteresiranoj mladoj publici književnica je predstavila svoju priču „Kako je Tuga postala Radost“ koju su učenici sa svojim učiteljicama prethodno poslušali pa je i samim time komunikacija s učenicima od samog početka susreta bila uspješna. Književnica je djeci otkrila podosta zanimljivosti o svojim stvaralačkim počecima, što ju inspirira, o čemu najradije piše. Nije se libila govoriti im o svojim strahovima hoće li i kako njezine priče, pjesme biti prihvaćene kada jednom napuste ladicu i time ih dodatno motivirala da i sami stvaraju, pišu i prijave se na natječaje, kao što je upravo trenutno otvoren natječaj za dječju kratku priču „PIKUN“ Gradske knjižnice Labin.

Još jedan zanimljiv susret s dječjim autorom zaokružit ćemo porukom djeci - Čitajte, pišite, stvarajte! jer, kako i sam naslov jedne od brojnih knjiga Tatjane Pokrajac-Papucci glasi, Mašta čini svašta!

Tatjana Pokrajac-Papucci članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, dobitnica je više nagrada i priznanja. Njezina djela uvrštena su u udžbenike za sve mlađe razrede osnovnih škola, a velik broj radova objavljen je u dječjim časopisima Smib, Radost, Zvrk, Tintilinić.

Galerija

Kalendar događanja

Lipanj
1 2 3 4
5 6 7 8 9 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-232
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

Pon.-pet.: 08 – 19h
Sub.: 8 – 13h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.