2
8
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ENGLISH POLIVALENTNA DVORANA ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos Mobilna aplikacija

Održana glazbeno-poetska večer „Giuseppini Martinuzzi u čast“

Održana glazbeno-poetska večer „Giuseppini Martinuzzi u čast“

U petak, 14. veljače, povodom 176. obljetnice rođenja labinske revolucionarke, učiteljice, pjesnikinje Giuseppine Martinuzzi Grad Labin i Gradska knjižnica Labin upriličili su glazbeno-poetsku večer „Giuseppini Martinuzzi u čast“.


Svečani večernji program, koji je moderirala Morin Hukić, otvorio je Ženski pjevački zbor NEO izvedbom skladbi Leon va boške i Vjeruj u ljubav, nakon čega je okupljenu publiku prigodnim riječima pozdravila labinska dogradonačelnica Federika Mohorović Čekada.


U nastavku programa voditelj Narodnog muzeja Labin, Vedran Kos u kratkom se izlaganju osvrnuo na ostavštinu Giuseppine Martinuzzi. Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je dio ostavštine Giuseppine Martinuzzi koji se od 1947. godine čuvao u Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci, prošle godine vraćen Narodnom muzeju Labin. Vraćanjem dijela ostavštine koji se sastoji od političkih spisa, manifesta i Giuseppininih pisama, ispoštovana je oporuka i želja Giuseppine Martinuzzi. Naglasio je dostupnost građe svima, ne samo stručnoj, već i ostaloj zainteresiranoj javnosti.


Talentirani labinski srednjoškolci, okupljeni u Dramskoj radionici Srednje škole Mate Blažine FLACIUS i Filodramatskoj grupi ARCOBALENO njihove škole i Zajednice Talijana "Giuseppina Martinuzzi" Labin pod vodstvom prof. Marine Lukež i prof. Ivana Miškulina, predstavili su se po prvi puta na talijanskom jeziku s nekoliko prizora iz poetsko-dramske igre Bajka o potonulim zvonima, labinskog književnika Daniela Načinovića. Vrlo sigurno i uigrano pred publiku su donijeli svoje viđenje djela. S tom su se predstavom, ali na hrvatskom jeziku naši kreativni srednjoškolci uspješno predstavili na prošlogodišnjoj državnoj smotri LiDraNo pod vodstvom mentorice Amneris Ružić Fornažar.


Program su poezijom uveličali labinski pjesnici Neda Milenkovski, Masimo Vladić i Željka Fonović, laureati prošlogodišnjeg literarnog natječaja Ca je ča.


Lijepo ugođenu večer zaključile su članice Ženskog pjevačkog zbora NEO izvrsnim izvedbama skladbi Nel blu dipinto di blu, Moj lipi anđele i Naranča. Zbor kojim ravna prof. Nerina Ševrlica Bolfan prošle je godine obilježio 10 godina djelovanja.


Dugotrajni pljesak kojim je ispraćen svaki pojedini nastup svjedoči o tome da se publika dobro zabavila.


Na dan obilježavanja godišnjice rođenja Giuseppine Martinuzzi u hodniku Gradske knjižnice Labin postavljena je izložba fotografija „Ženska zanimanja koncem 19. i početkom 20. stoljeća u Trstu“.

Organizatori izložbe su Talijanske pošte, Poštanski i telegrafski muzej Srednje Europe u Trstu, Ženska udruga Espansioni iz Trsta, Književna kavana iz Buja i Zajednica Talijana Labin.

Galerija

Kalendar događanja

Studeni
1 2 3 5
6 7 8 9 10 12
14 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-232
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

Pon.-Pet.: 8– 19h
Sub.: 8 – 13h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.