2
8
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ENGLISH POLIVALENTNA DVORANA ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos Mobilna aplikacija

KVIZ ZNANJA I IZLOŽBA U SPOMEN NA VELIKU I NAŠU GIUSEPPINU MARTINUZZI

KVIZ ZNANJA I IZLOŽBA U SPOMEN NA VELIKU I NAŠU GIUSEPPINU MARTINUZZI

Danas je povodom obilježavanja 179. obljetnice rođenja Giuseppine Martinuzzi Gradska knjižnica bila ispunjena mladošću i znanjem. Na prvom kvizu znanja znakovita naziva Memoria, održanom velikoj revolucionarki, pjesnikinji i učiteljici u čast, svoje je znanje u poznavanju lika i djela slavne nam sugrađanke odmjerilo četrdeset učenika sedmih i osmih razreda labinskih osnovnih škola, raspoređenih u osam natjecateljskih grupa.


Autorica Kviza je profesorica povijesti Dijana Muškardin, a za pripremu učenika korišten je videoprilog naših knjižničarki.


Iako je cilj natjecanja prisjećanje na ulogu i značaj Giuseppine Martinuzzi čije su poruke bile i ostale univerzalne i svevremenske, te podsjećanje nekih novih naraštaja na sve vrijedno što im ostavljamo na daljnje čuvanje i baštinjenje, red je bio i da se proglasi pobjednička grupa, kako to i biva na natjecanjima.


Najbolje je kviz riješila grupa pod nazivom Šinjorine iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ koju je mentorirala profesorica povijesti Alenka Miletić Švić.


Nisu izostale ni prigodne nagrade koje je učenicima i mentoricama uručila ravnateljica Knjižnice Silvia Fiamengo. Pobjedničkoj grupi pripala su priznanja te unikatni keramički magneti i šalice s posebnom porukom na motivu Giuseppinine rodne kuće, rad umjetnice i profesorice Alide Blašković Koroljević, kao i platnene vrećice, ukrašene simbolima našega starog grada, za trajnu uspomenu na druženje. Spomenimo uzgred da su svi učenici nagrađeni i besplatnim godišnjim članstvom u Gradskoj knjižnici.


Nakon održanog Kviza i druženja u Knjižnici, krenuli smo svi zajedno put staroga grada, u posjet Narodnom muzeju gdje nas je dočekala kustosica Olja Višković, autorica koncepta izložbe posvećene upravo Giuseppini Martinuzzi. Zainteresirani učenici imali su tako priliku razgledati bogatu Giuseppininu ostavštinu, čuti nešto novo, i nadograditi svoja stečena znanja.


I za kraj, Gradska knjižnica Labin kao organizator zahvaljuje na suradnji Gradu Labinu, labinskom Narodnom muzeju, ravnateljima OŠ Matije Vlačića, OŠ „Ivo Lola Ribar“, SŠ „Mate Blažine“ i osnovnoškolskim knjižničarkama na suradnji, susretljivosti i podršci, autorici Kviza profesorici Dijani Muškardin, te posebno učenicima i njihovim mentoricama, profesoricama povijesti Sanji Gregorinić, Evi Melegi Matković i Alenki Miletić Švić, što su prihvatili ovaj naš mali izazov i još jednom pokazali i dokazali koliko znaju i koliko rad učitelja vrijedi!

Galerija

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-232
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

Pon.-Pet.: 8– 19h
Sub.: 8 – 13h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.