Veličina teksta | Visoki kontrast | Reset
noć knjige
8
2
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos

„KNJIŽNICA U VRTIĆU - PO PRIČU I S PRIČOM ZAJEDNO!“

„KNJIŽNICA U VRTIĆU - PO PRIČU I S PRIČOM ZAJEDNO!“

U sklopu projekta "Knjižnica u vrtiću – po priču i s pričom zajedno!" prve hrpice knjiga otputovale su na svoja odredišta i razveselile mališane koji su s njima uplovili u svijet mašte. Projekt obuhvaća sve vrtiće Labinštine te je trenutno uključeno 17 odgojnih skupina. Stručno knjižnično osoblje naše knjižnice dosad je pomno odabralo 67 edukativnih, zabavnih i djeci sadržajno primjerenih slikovnica te osmislilo jednostavne i zabavne "zadatke" koje su mališani i njihove tete, kroz razne kreativne aktivnosti, uspješno realizirali.


Djeca u Dječjem vrtiću Kockica u Kršanu kroz priče iz svojega knjižnog paketića upoznali su domaće životinje i njihovo glasanje te otiskom ruke stvorili šarene životinje. "Proslavili" su rođendan uz likove iz naših priča te izradili slavljeničke kape po uzoru na Lujinu. Hrpica slikovnica o roditeljima i njihovoj neizmjernoj ljubavi prema djeci bila je inspiracija da nam djeca otkriju što vole raditi sa svojim roditeljima. Najdraže im je provoditi vrijeme s njima u igri, šetnji ili u slavljenju rođendana. Da se ne treba bojati mraka otkrila im je naša hrpica "Što se u mraku krije?!". Hrabro su krenuli u potragu za "strašnim" zvukovima te utvrdili odakle oni dolaze i jesu li zaista strašni. Nanovo su osvijestili važnost higijene u drušvu Iglice Ježića, neuredne Matovilke i zebre koja je izgubila pruge te marljivo prali plastificirane predloške ruku, zuba i lica koje smo im pripremili.


I djeca iz Dječjeg vrtića "Gloria" uživali su u mnoštvu pripremljenih slikovnica. Naučili su kako disanjem upravljati svojim tijelom i osjećajima te su u svojoj mašti stvorili svijet cvijeća. Uz hrpicu na temu zanimanja, razgovarali su o zanimanjima svojih očeva te tako obilježili njihov dan. Mališane su razveselile i slikovnice iz hrpice "Obojimo svijet", kao i one koje su ih potakle na lijepo i prijateljsko ponašanje. Najmlađi polaznici dječjeg vrtića "Gloria" istraživali su svijet vozila pomoću zvučnih slikovnica i predloška ceste kojim su provozali slikovnice s kotačima. Osim zvučnih, na raspolaganju su im bile i taktilne slikovnice na temu "Koga će mama roditi?". Uz njih se poticalo djecu da istražuju različite materijale i budu nježni prema malenim bićima.


U Dječji vrtić "Pjerina Verbanac" otputovalo je, također, mnogo zanimljivih slikovnica. Djeca su naučila ponešto o važnosti poštene igre i prihvaćanju poraza, kao i to da je obaveze najbolje obaviti bez odgađanja. Likovi iz naših slikovnica pokazali su im gdje valja potražiti sreću, a djeca su svojim odgojiteljicama otkrila da ju oni pronalaze u igri s roditeljima, vremenu provedenom s prijateljima, vožnji biciklom... Kao podsjetnik na sretne trenutke izradili su ogrlice sreće. Da smo svi različiti i jedinstveni, učili su kroz hrpicu "Volim sebe". Kako bi osvijestili vlastitu vrijednost i posebnost, djeca su nakon pročitanih slikovnica igrali igre "Pohvali me" i "Što volim na sebi" te su nacrtali sebe u ogledalu. Čitajući naše slikovnice djeca su uplovila i u svijet brojeva. Posebno ih je zainteresirala slikovnica "10 malih zvijezda" uz pomoć koje su usavršili brojanje unatrag.


Jasličke skupine Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" pravi su mali istraživači. Naše su ih slikovnice odvele u svijet kukaca, otkrile su im tajne koje krije planet Zemlja te podsjetile kako treba brinuti o svojim zubima. Stečena znanja iskazali su kroz mnogobrojne likovne i istraživačke aktivnosti te govorno izražavanje. 


Fotografije njihovih avantura možete pogledati u našoj galeriji, a mi nastavljamo naše putovanje na kojem nas očekuje brdo novih priča.


Također, podsjećamo da svi mališani do drugog razreda osnovne škole ostavaruju pravo na besplatan upis u našu gradsku knjižnicu.


U Godini čitanja, Čitajmo zajedno!
Galerija

Kalendar događanja

Travanj
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-632
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

PON-PET: 8-19h
SUB: 8-13h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.