Veličina teksta | Visoki kontrast | Reset
8
2
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos

Književnim susretima i radionicama obilježena još jedna Noć knjige

Književnim susretima i radionicama obilježena još jedna Noć knjige

Manifestaciju kojom potičemo kulturu čitanja, razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu održali smo jučer, 23. travnja povodom  Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige.

I ove godine, osim tradicionalnog večernjeg programa, Noć knjige imala je matineju, programe namijenjene djeci i mladima, koji su se odvijali tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati.

Jutro smo započeli s Pahuljicama i Tratinčicama, mališanima Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“, koji su se susreli s dječjom književnicom Katijom Romac – Vilom Pričalicom. U vrlo zanimljivom i interaktivnom druženju djeca su s autoricom sudjelovala u predstavi "Vučić Krezubić iz Maksimira", naučili štošta o životinjama, ali i higijenskim navikama, te na koncu, inspirirani kratkom pričom o vrapčiću, izradili maštovite crteže.

U poslijepodnevnim satima na našem smo Dječjem odjelu okupili djecu od 3 do 6 godina i njihove roditelje. Prateći avanture simpatičnog Vuka koji je zalutao u zemlju bajki, susreli smo svima već dobro poznate, mnogima i omiljene, likove poput tri praščića, Crvenkapice i Snjeguljice. Uz njihovu smo pomoć naučili kako napraviti kolač od jabuka te ponešto o važnosti prijateljstva i pomaganja drugima. Naši su polaznici svoju kreativnost izrazili vještom izradom bajkovitog dvorca.

Marljive su bile ruke i starijih osnovnoškolaca koji su s voditeljicom Alidom Blašković Koroljević izradili svoje omiljene junake iz svijeta stripa, a izložba ovih maštovitih i kreativnih radova postavljena je u holu Knjižnice.

Cjelodnevni šušur u našoj knjižnici zaokružen je književnim susretom s jednim od najčitanijih domaćih autora Ivicom Ivaniševićem, koji je u večernjim satima zaljubljenicima u kvalitetnu pisanu riječ svojom neposrednošću i britkim humorom priredio pravu književnu poslasticu.  

Kako je sve izgledao pogledajte u našoj fotogaleriji.

 Galerija

Kalendar događanja

Siječanj
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-632
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

PON-PET: 8-19h
SUB: 8-13h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.