noć knjige 2024
besplatno_članstvo
2
8
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ENGLISH POLIVALENTNA DVORANA ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos Mobilna aplikacija

Druženje labinskih osnovnoškolaca s književnikom Mladenom Kopjarom

Druženje labinskih osnovnoškolaca s književnikom Mladenom Kopjarom

Danas, 4. ožujka u našoj smo knjižnici ugostili književnika i prevoditelja Mladena Kopjara, autora mnogobrojnih djela za djecu i mlade.

Učenicima starijih razreda labinskih osnovnih škola predstavio je dio svog opusa za njihov uzrast. Točnije, približio im je romane Čokoladne godine i Sjena brončanog štakora te zbirke pripovijedaka Poštanski Marko i Suze za pingvine.

Vrlo zainteresirani učenici autoru su postavili puno zanimljivih pitanja. Između ostalog su saznali kako naš današnji gost nikada ne bi promijenio svoje zanimanje jer pisanje je ono što zaista voli raditi. Da k tome to radi i dobro, potvrdila je reakcija učenika na čitanje priče Kamioni iz zbirke Poštanski Marko.

Ovo poticajno druženje s autorom nije završilo samo na zanimljivom razgovaranju, autor je poklonio knjigu Suze za pingvine Luciji iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ koja je najbrže odgovorila na pitanje vezano uz knjigu kojom je darivana.


Mladen Kopjar diplomirao je pravo i knjižničarstvo, radio je u obje struke, pisao je za dnevne novine, a danas je samostalni umjetnik. Piše prozna i dramska djela za sve dobne skupine. Autor je radiodrama, a piše i za televiziju.

Zastupljen je i u osnovnoškolskim čitankama, kao i među lektirnim djelima.


Osim spomenutih djela za djecu i mlade, objavio je za njih i romane Trenutak s Tanjom, Šifra kineske kornjače i Žganci od vanilije te zbirke priča Autobus za Mjesec, Zvjezdanin prah i Ljubav, padobranci i izvanzemaljci za koju je 2009. godine primio književnu nagradu „Ivana Brlić-Mažuranić“. Za najmlađe čitatelje Mladen Kopjar napisao je slikovnice Dinosaur Cvjetko i Plamenko u lovu na mamuta.

Galerija

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-232
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

Pon.-Pet.: 8– 19h
Sub.: 8 – 13h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.