besplatno_članstvo
2
8
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ENGLISH POLIVALENTNA DVORANA ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos Mobilna aplikacija

Čitateljski klub DeLibris / susret #13

Čitateljski klub DeLibris / susret #13

DeLibris je prethodni mjesec zaključio romanom „Čovjek koji je sve vidio“, a što su u njemu vidjeli članovi Kluba sažeo je jedan od njih - Robi Selan.


Roman Deborah Levy „Čovjek koji je sve vidio“, o kojemu je Čitateljski klub DeLibris raspravljao posljednjeg dana svibnja izazvao je dosad najveću polarizaciju stavova.
Knjiga je u prosjeku dobro ocijenjena, a pojedinačne ocjene idu u prilog specifičnosti djela ove engleske autorice koje je nominirano za prestižnu nagradu Booker.
Svi su se složili da je knjiga teška za čitanje, traži koncentraciju, vraćanje i iščitavanje prethodno pročitanog, naizgled kaotična radnja prema kraju se slaže poput slagalice, te, kako je Slavica rekla, „neki u tome pronalaze draž, a drugi nedostatak“ i baš je to ono što je karakteristično za našu svibanjsku knjigu.
Tako Jadranka i Hany upravo u toj zahtjevnosti i naporu nalaze njenu kvalitetu, a Robi nedostatak.
Emiljana je istaknla da u onom trenutku kada pomisliš da sve ide logičkim redom, radnja okrene svoj smjer i iznenadi te, dok je Nada u knjizi pronašla ljepotu i poetičnost, kao i dobar osjećaj tijekom čitanja.


Život Saula Adlera, glavnog junaka romana „Čovjek koji je sve vidio“, predočen je kroz niz izmiješanih slika stvorenih u umu čovjeka koji leži u bolnici nakon prometne nesreće, složenih u jedan život određen autoritarnim ocem, ranim gubitkom majke, (ne)ispravnim odlukama, fatalnim ljubavima, bjegovima od života, (ne)brigom za druge i sebe, pobjedama i porazima.

Zaključno, radi se o knjizi koja traži potpuni angažman onoga koji čita i njena percepcija ovisi o očekivanju čitatelja. Ako vas je kojim slučajem zaintrigirao ovaj roman, pronaći ćete ga u knjižnici, a nas prije ljetne stanke očekuje još jedan susret, onaj u lipnju, kada nas okuplja knjiga „Odrasli ljudi“.


Čitamo se uskoro! Do sljedeće stranice DeLibrisa!


Kalendar događanja

Srpanj
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-232
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

Pon. i čet.: 12– 19h
Uto., sri. i pet.: 8– 14h
Sub.: 8 – 12h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.