noć knjige 2024
besplatno_članstvo
2
8
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ENGLISH POLIVALENTNA DVORANA ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos Mobilna aplikacija

Besplatna godišnja članarina za djecu do 15. godine

Besplatna godišnja članarina za djecu do 15. godine

Gradska knjižnica Labin od utorka, 2. travnja 2024. primjenjuje nove uvjete upisa za djecu osnovnoškolskog uzrasta s područja grada Labina i gotovo svih općina Labinštine. Upravo na Međunarodni dan dječje knjige s velikim zadovoljstvom objavljujemo da djeca do 15. godine života ostvaruju pravo na besplatno učlanjenje u Knjižnicu.

Gradska knjižnica Labin uputila je u rujnu prošle godine osnivaču Gradu Labinu inicijativu „Čitamo da znamo!“ kojom se želi omogućiti djeci do 15 godina starosti besplatno učlanjenje, odnosno besplatnu uslugu posudbe knjiga, pristup informacijama, kao i sudjelovanje u kulturno-animacijskim programima. Cilj inicijative je povećati broj upisane djece osnovnoškolskog uzrasta, stvaranje i jačanje čitalačkih navika kod djece i mladih te posljedično oblikovanje kompetentnih čitatelja. Knjižnica djeci pruža nebrojne mogućnosti za učenje, zabavu, istraživanje, druženje, maštanje, potiče ljubav prema čitanju, kreativnost, obogaćuje njihov svijet interesa, njihovo slobodno vrijeme, čini ih ljudima koji misle.

Besplatno učlanjenje djece do 15. godine života omogućili su i financijski potpomogli Grad Labin i susjedne općine – Općina Sveta Nedelja, Općina Raša, Općina Pićan, a u tijeku su dogovori i s Općinom Kršan.

Vjerujemo da ćemo ovom novom pogodnošću besplatnog učlanjenja doprijeti do većeg broja djece, posebno osnovnoškolskog uzrasta, koja će sa zadovoljstvom posjećivati knjižnicu i u njoj prepoznati svoj prostor za razonodu, učenje i osobni rast.

Vidimo se u Knjižnici! 

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-232
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

Pon.-Pet.: 8– 19h
Sub.: 8 – 13h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.