besplatno_članstvo
2
8
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ENGLISH POLIVALENTNA DVORANA ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos Mobilna aplikacija

Gostovanje književnice Olje Savičević Ivančević

Gostovanje književnice Olje Savičević Ivančević

Gradska knjižnica Labin priređuje književni susret s nagrađivanom spisateljicom i pjesnikinjom Oljom Savičević Ivančević i predstavljanje knjige „Ljeta s Marijom“, najčitanijeg romana u istarskim narodnim knjižnicama u prošloj godini.

U moćnome romanu „Ljeta s Marijom“ sve supruge, majke, djevojke, kćeri, bake, unuke, sve žene predaka i sadašnjosti postaju ne samo Marije jedne konkretne obitelji već i obitelji općenito.

Olja Savičević Ivančević ispisala je suptilnu posvetu i snažan krik žena, sustavno prešućivanih i zanemarivanih, koje su bolji dio naših porodica i života.

Druženje s autoricom i predstavljanje romana održat će se u subotu, 20. travnja 2024. s početkom u 18.30 u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin.

Susret će moderirati Morin Kudić.

Olja Savičević Ivančević rođena je u Splitu. Nagrađivana je autorica niza pjesničkih zbirki, romana, drama i knjiga za djecu. Knjige su joj prevedene na dvanaest svjetskih jezika, objavljene u Europi i u SAD-u. Uvrštena je u mnoge domaće i međunarodne antologije poezije i proze.

Za rukopis „Nasmijati psa“ nagrađena je Prozakom, dobitnica je prve nagrade Ranko Marinković „Večernjeg lista“ za kratku priču te nagrade Kiklop za zbirku poezije „Kućna pravila“. Prvi roman „Adio kauboju“ objavljen 2010. godine nagrađen je nagradom T-portala za najbolji roman u Hrvatskoj 2011. godine. Godine 2016. objavljuje roman „Pjevač u noći“ koji je dobio je nagradu Libar za vajk Pulskog sajma knjige kao i English Pen Award.

Posljednjih godina intenzivno piše za djecu.

Dobro nam došli!


Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-232
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

Pon. i čet.: 12– 19h
Uto., sri. i pet.: 8– 14h
Sub.: 8 – 12h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.